Wok med persikor och cashewnötter
½ squash
1 paprika
1 rödlök
4 champinjoner
1 bit färsk ingefära, ca 5 cm
3 vitlöksklyftor
1 pkt frysta haricots verts, 250 g
1 paket minimajs, 200 g
1 msk olja
1 burk konserverade persikohalvor, 420 g, eller färska vid tillgång
½ dl cashewnötter eller skalad sötmandel
Woksås
½ dl japansk soja + ½ dl persikospad
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 tsk salt
1 ½ tsk potatismjöl
1. Blanda noga alla ingredienser till woksåsen. Skär grönsakerna hastigt i mindre bitar. Skala ingefäran och skär den i tändstickstunna stavar. Hacka vitlöken.
2. Hetta upp oljan i en wok eller stor panna. Stek alla grönsaker, ingefära och vitlök på hög värme under omrörning några minuter.
3. Skär persikorna i klyftor och blanda ner tillsammans med cashewnötter.
4. Häll woksåsen över woken, blanda om och koka upp.
Strö eventuellt över strimlad purjolök och servera med nykokt ris
-
Grundrecept från:
Gott och grönt - ur Allt om mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar