Färs med chili & vitlök
300 g tinad vegofärs
3 msk utspädd grönsaksbuljong
5 röda chilifrukter, urkärnade och hackade
3 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
1 msk mucovadosocker
2 msk mörk sojasås
Vatten
Salt
Färsk thaibasilika
1. Blanda den tinade vegofärsen och buljongen i en skål och låt marinera i 10 min.
2. Halvera chilin och kärna ur den. Stöt chilin tillsammans med vitlöken i en mortel till en jämn pasta. Hetta upp oljan i en förvärmd wok eller stekpanna. Lägg i färsen tillsammans med chilipastan och stek i hög värme under omrörning i 2-3 minuter, eller tills dess färsen blivit brynt.
3. Tillsätt sockret och sojan. Stek under omrörning i ca 3-4 minuter. Om blandningen verkar bli för torr eller på gränsen till bränd, tillsätt mer buljong eller vatten.
Garnera med thaibasilika och servera genast.
-
Grundrecept från:
Chili - En kryddstark kalassamling med glödröda recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar