torsdag 3 november 2011

Mjuk kardemummakaka (vegansk)

Kardemummakaka

100 g mjölkfritt margarin
1,5 dl växtmjölk
2,5 dl socker
0,75 dl växtgrädde
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk ingefärapulver
Pärlsocker (garnering)

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda sedan i mjölken.

3. Vispa kraftigt ihop socker och grädde. Tillsätt mjölk- och margarinblandningen.

4. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor separat. Rör sedan ned de torra ingredienserna i vätskan. Blanda noga.

5. Smörj en form med mjölkfritt margarin och ströa den (jag använde kokos).

6. Häll smeten i formen, strö över pärlsocker och ev lite kardemumma. Grädda längst ner i ugnen i 45 minuter.

Fotnot: Jag använde havregrädde (Oatlys iMat) och naturell sojamjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar